Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


older | 1 | .... | 419 | 420 | (Page 421) | 422 | 423 | .... | 447 | newer

    0 0

    I need a solution

    When I launch Symantec DLO client. i got an error which says 

    "The Software is either not configured or has been disabled by your Administrator".

    and DLO Client windows shows Disabled. So therefore, I am unable to customize and none of my files are backed up. either on my desktop folder or Network folder. 

    Please help me in this regard.

    Furthermore, My Symantec Desktop and Laptop Option license has expired.

    Thanks

    Regards


    0 0
  • 09/30/15--17:24: vvr win2008 win2012
  • I need a solution

    Can I replicate volumes from win server 2012 to 2008 and vice versa?

    0

    0 0

    I need a solution

    Good day!

    I have requirement to get ntebackup configurations from symantec opscenter. I tried with opscenter custom report but there i dont have any option to join the tables path selection and client version.

    Can you please help me in getting the configuratioin information in the following format  using opscenter? This is no time basis. If you need any information please let me know.

    opscenter version we using are  7.6.1.1 & 7.6.0.2

    Master server name
    policy name
    policy type
    policy status
    client name
    Client status
    schedule name
    path selection
    client verison
    client hardware

    0 0

    I need a solution

    Hi All

    My environment are below
    master server nbu 7.6.0.3 on solaris10
    media server is appliance 5230

    If I want to change the appliance role from media server to master server.
    what can I do ?


    0 0

    I need a solution

    How to find, How much data written by one drive to know drive utalization.


    0 0

    I need a solution

    Hi - can anyone tell me the default locations for the client side de-dupe fingerprint cache, for Windows and for Unix/Linux?

    Thanks.


    0 0

    I need a solution

    Can anybody let me know the end of life of HP LTO4 and LTO5 tapes?


    0 0

    I need a solution

    Hi,

    I need your help in below described case:

    - site A (Media Server W2k8+ Master Server for all sites ):

      -clientA

    - site B (Media Server RHEL 5.9 ):

      -clientB

    - site C (Media Server W2k8):

      -clientC

    NBU version is 7.6.0.1

    I do backup on tapes job of clientB's data via media server in site B.

    Now I need to restore clientB's data ane write to clientA via media server in site A.

    What are the steps to avoid thru WAN restore...?

    I found this article but guess it is dedicated for restore when image is not in EMM db?

    Thanks


    0 0

    I need a solution

    We have several media servers - one for each environnement and backup are written to tapes. The robotic is shared between all the environnements.

    We need to change media server for only one NetBackup image - in order to restore a backup performed in one envronment to another.

    However, It seems that it is impossible to move only one image from media to another - command bpimage -newserver -oldserver -id  - move all the backups of one tape !

    Does somebody has an idea to move only one image ?


    0 0
  • 10/01/15--03:33: backup stucks
  • I need a solution

    Hi 

    Master server Solaris 10, 7.6.0.3
    Media Server Hp UX 11.31, 7.6.0.3
    Client WIndows 2008 R2, 7.0.1

    Connectivity is fine, bptestbpcd command is completeting without error.
    Detailed status of job shows "begin writing" then job stcuks for hours and don't start writing.

    There is only one IP on client which is teamd and getting used for backups.
    checked Vss Wrtiers and get following message.

    >vssadmin list writers
    vssadmin 1.1 - Volume Shadow Copy Service administrative command-line tool
    (C) Copyright 2001-2005 Microsoft Corp.

    Waiting for responses.
    These may be delayed if a shadow copy is being prepared.

    Howvere I checked Shadow copies are disabled on widnows for all drives.
    In event viewer I see following error when ever I initiate backup.

    Volume Shadow Copy Service error: Unexpected error calling routine ConvertStringSidToSid(S-1-5-21-2404701332-79391348-2085898168-1112.bak).  hr = 0x80070539, The security ID structure is invalid.

    Operation:
       OnIdentify event
       Gathering Writer Data

    Context:
       Execution Context: Shadow Copy Optimization Writer
       Writer Class Id: {4dc3bdd4-ab48-4d07-adb0-3bee2926fd7f}
       Writer Name: Shadow Copy Optimization Writer
       Writer Instance ID: {81aa5b1b-91cd-44e9-a68e-f0c2583b7e3f}

    please suggest.


    0 0

    I need a solution

    Hi troops,

    IHAC who found one of the two 5220 2.6.1.1 appliance turned off twice and he had to power it off from the display since IMPI was not responfing either.

    They opened a case with Symantec but since in the logs there was nothing relevant, Support could not provide a RCA. I looked at the logs myself and apart from the gap in the messages logs I did not find any specific errors.

    Have you ever seen this ?

    Below is Support's responce and the messages log, the carsh must have occurre on the 29th August at about 21.42.01

    var messages
    ****************
    Aug 29 21:42:01 nbami-5220 smbd[745]: [2015/08/29 21:42:01,  0] printing/print_cups.c:463(cups_async_callback)
    Aug 29 21:42:01 nbami-5220 smbd[745]:   failed to retrieve printer list: NT_STATUS_UNSUCCESSFUL
    Aug 31 08:34:11 nbami-5220 syslog-ng[6216]: syslog-ng starting up; version='2.0.9'
    Aug 31 08:34:11 nbami-5220 SMmonitor: SMmonitor started. PID=6243
    Aug 31 08:34:12 nbami-5220 logger: sisids.init: Using driver version 2.6.32.43/sisfim-x86_64-default.ko
    Aug 31 08:34:15 localhost StorageArray: ESM AutoSync Mode = Enabled, started on 8/31/15 8:34 AM
    Aug 31 08:34:15 nbami-5220 syslog-ng[6216]: Configuration reload request received, reloading configuration;

    Symantec Support reply:

    *****************************

    • Appliance Details: 

    Compute Node nbami-5220 

    NetBackup Model = 5220 

    Nbapp-release = 2.6.1.1 

    Serial Number = SYM1000789 

    Bios Version = S5500.86B.01.00.0057.031020111721 

    Firmware = 2.120.63-1242/ 1.41.372-2527 

    \\pun-evidence.pun.spt.symantec.com\evidence\pun\62\09190462\2015-07-29\ 





    • Node does not have any errors. -> Time Monitoring Ran: Mon Jul 27 2015 13:01:26 UTC 



    • There is nothing logged in the messages log since Jul 25 07:24:01 and Jul 26 19:42:50 



    Jul 25 07:24:01 nbami-5220 /usr/sbin/cron[7188]: (root) CMD (PATH=/opt/VRTSperl/bin:/sbin:/usr/sbin:$PATH; export PATH; . /opt/NBUAppliance/db/nbappdb_env.sh > /dev/null 2>&1; /opt/NBUAppliance/bin/perl -I/opt/NBUAppliance/scripts/ /opt/NBUAppliance/scripts//hwmon/callhome.pl > /dev/null 2>&1) 

    Reboot occurred here 

    Jul 26 19:42:50 nbami-5220 syslog-ng[6285]: syslog-ng starting up; version='2.0.9' 



    Raid Card FW Term Log shows during that time CC check was running: 

    \\pun-evidence.pun.spt.symantec.com\evidence\pun\62\09190462\2015-07-29\DataCollect\SYM1000789\Raid-Card-FW-Term-Log_07-27-2015_12.55.55.log 

    07/25/15 7:14:03: EVT#93269-07/25/15 7:14:03: 94=Patrol Read progress on PD 17(e0x18/s16) is 69.99%(14699s) 

    07/25/15 7:15:13: EVT#93270-07/25/15 7:15:13: 65=Consistency Check progress on VD 00/0 is 10.19%(15313s) 

    07/25/15 7:15:53: EVT#93271-07/25/15 7:15:53: 65=Consistency Check progress on VD 01/1 is 28.60%(15353s) 

    07/25/15 7:18:07: EVT#93272-07/25/15 7:18:07: 65=Consistency Check progress on VD 01/1 is 28.85%(15487s) 





    • Alarm-Log_07-27-2015_12.55.55.log shows many repeated messages like below 

    137 06/30/2015 14:15:29 Voltage #0x16 Upper Non-critical going high 

    138 06/30/2015 15:34:19 Voltage #0x1c Upper Non-critical going high 



    155 06/30/2015 18:22:34 Voltage #0x1c Upper Critical going high 

    156 06/30/2015 18:22:51 Voltage #0x1c Upper Critical going high 



    197 06/30/2015 20:11:16 Voltage #0x1c Upper Critical going high 

    198 06/30/2015 20:13:13 Voltage #0x1c Upper Critical going high 



    Getting Logged everyday till 13th July: 

    e36 07/13/2015 03:54:37 Voltage #0x1c Upper Critical going high 

    e37 07/13/2015 03:54:46 Voltage #0x1c Upper Critical going high 





    • Checked on another customers machine. 

    # ipmitool sdr list -verbose 

    Sensor ID : BB +3.3V (0x16) 

    Entity ID : 7.1 (System Board) 

    Sensor Type (Analog) : Voltage 



    Sensor ID : BB -12.0V (0x1c) 

    Entity ID : 7.1 (System Board) 

    Sensor Type (Analog) : Voltage 



    30 

    Requested for below outputs from customer 

    # ipmiutil fru > /tmp/ipmi_events/ipmi_events fru.out 

    # ipmiutil fru > /tmp/ipmi_events/ipmi_events fru.out 

    # ipmiutil health > /tmp/ipmi_events/ipmi_events_health.out 

    # ipmiutil sensor > /tmp/ipmi_events/sensor.out 

    # ipmiutil sel > /tmp/ipmi_events/sel.out 

    # ipmitool sdr list –verbose > /tmp/ipmi_events/sd_list_verbose.out 

    # ipmitool sdr elist full > /tmp/ipmi_events/sdr_elist_full.out 

    # ipmitool sdr list compact > /tmp/ipmi_events/srd_list_compact.out 

    # ipmitool chassis status 

    # ipmitool mc selftest 









    3/8 



    Customer confirmed that the backups are working fine and operation is normal but one LED on Power Supply is Blinking 

    The backup operation are normal. One LED on Power Supply is blinking 







    asked customer to confirm if the LED is blinking amber 

    • LED is amber 

    o Indication: The current power supply has failed. The other power supply in the unit is on. 

    o Recommended actions: 

    1. Check if the AC power cord is unplugged. 

    2. Check if the AC is lost. Critical event causing an AC lost may include: over current protection (OCP), over voltage protection (OVP), over temperature protection (OVP). 



    Customer mentioned that the LED is Blinking Green 

    • LED is blinking green 

    o Indication: AC present, only 12VSB on. Power supply is off or in cold redundant state. 





    Customer provided DataCollect Log which is on fileshare ,, 

    \\pun-evidence.pun.spt.symantec.com\evidence\pun\62\09190462\2015-08-03 





    06/08 

    checked datacollect and all hw components are showing ok 

    checking further 



    14/08 

    emailed customer to know if the Appliance gone down again since last time.. these are old logs and nothing in particular seen during the time of hang 



    - Also see message like below which may or may not have anything to do with the hung appliance that happened in July . 

    messages/var/log/kernel_messages.out:May 14 11:53:38 nbami-5220 kernel: [ 1799.582514] :megasr[ahci]: port [1] encountered a hard error:[0x40000001] during NCQ operation, performing an explicit reset 

    messages/var/log/kernel_messages.out:May 14 11:53:38 nbami-5220 kernel: [ 1799.582519] :megasr[ahci]: warning PortReset called for port[1] 

    messages/var/log/kernel_messages.out:May 14 11:53:38 nbami-5220 kernel: [ 1799.594016] :megasr[ahci]: device on port:[1] online:[0x123] [0] milliseconds after reset 

    messages/var/log/kernel_messages.out:May 14 11:53:38 nbami-5220 kernel: [ 1800.638618] :megasr[ahci]: converting NCQ hal packet [ffff880037876e48] to N-NCQ for error recovery owner:6 start block:0x681900 

    messages/var/log/kernel_messages.out:May 14 11:53:38 nbami-5220 kernel: [ 1800.638627] :megasr[ahci]: port [0x1] is paused for read log ext 

    messages/var/log/kernel_messages.out:May 14 11:53:39 nbami-5220 kernel: [ 1800.649104] :megasr[ahci]: port [0] encountered a hard error:[0x40000001] during NCQ operation, performing an explicit reset 

    messages/var/log/kernel_messages.out:May 14 11:53:39 nbami-5220 kernel: [ 1800.649107] :megasr[ahci]: warning PortReset called for port[0] 

    messages/var/log/kernel_messages.out:May 14 11:53:39 nbami-5220 kernel: [ 1800.660604] :megasr[ahci]: device on port:[0] online:[0x123] [0] milliseconds after reset 

    messages/var/log/kernel_messages.out:May 14 11:53:39 nbami-5220 kernel: [ 1801.705206] :megasr[ahci]: converting NCQ hal packet [ffff88003788c868] to N-NCQ for error recovery owner:4 start block:0x3621623a 

    messages/var/log/kernel_messages.out:May 14 11:53:39 nbami-5220 kernel: [ 1801.705211] :megasr[ahci]: port [0x0] is paused for read log ext 

    messages/var/log/kernel_messages.out:May 14 11:53:39 nbami-5220 kernel: [ 1801.705229] :megasr[ahci]: port [0x1] is restarted after read log ext 

    messages/var/log/kernel_messages.out:May 14 11:53:39 nbami-5220 kernel: [ 1801.705637] :megasr[ahci]: port [0x0] is restarted after read log ext 

    messages/var/log/kernel_messages.out:May 14 11:53:59 nbami-5220 kernel: [ 1819.537935] :megasr[ahci]: hal packet [ffff880037872bb8] owner:46 start block:0x1200 timeout detected. 

    messages/var/log/kernel_messages.out:May 14 11:53:59 nbami-5220 kernel: [ 1819.537940] :megasr[ahci]: hal_pkt[ffff880037872bb8:ffff880037872bb8] in port[0] list [1] getting timed out 

    messages/var/log/kernel_messages.out:May 14 11:53:59 nbami-5220 kernel: [ 1819.537945] :megasr[ahci]: hal_pkt[ffff880037872bb8:ffff880037851738] in port[0] list [2] getting timed out 

    messages/var/log/kernel_messages.out:May 14 11:53:59 nbami-5220 kernel: [ 1819.537948] :megasr[ahci]: hal_pkt[ffff880037872bb8:ffff88003786e928] in port[0] list [2] getting timed out 

    messages/var/log/kernel_messages.out:May 14 11:53:59 nbami-5220 kernel: [ 1819.537952] :megasr[ahci]: hal packet [ffff880037887f30] owner:46 start block:0x1200 timeout detected. 

    messages/var/log/kernel_messages.out:May 14 11:54:32 nbami-5220 kernel: [ 1819.537956] :megasr[ahci]: hal_pkt[ffff880037887f30:ffff880037887f30] in port[1] list [1] getting timed out 

    messages/var/log/kernel_messages.out:May 14 11:54:32 nbami-5220 kernel: [ 1819.537959] :megasr[ahci]: warning PortReset called for port[0] 



    wikipedia 

    Native Command Queuing (NCQ) is an extension of the Serial ATA protocol allowing hard disk drives to internally optimize the order in which received read and write commands are executed. 

    This can reduce the amount of unnecessary drive head movement, resulting in increased performance (and slightly decreased wear of the drive) for workloads where multiple simultaneous read/write requests are outstanding, most often occurring in server-type applications. 







    - messages log May 14 showed catalog volume full. 

    messages/var/log/kernel_messages.out:May 14 17:38:25 nbami-5220 kernel: [22454.498786] vxfs: msgcnt 1 mesg 001: V-2-1: vx_nospace - /dev/vx/dsk/nbuapp/pdcatvol file system full (2 block extent) 





    since there is nothing logged at the time of hang ,, unable to provide a root cause analysis. 

    Its been 3 weeks since that the appliance is working fine hence customer gave consent to close the case . 

    They will reference this case in future if happen to see the same scenario again.

    Thanks for your help,

    Francesco


    0 0
  • 10/01/15--07:59: NPIV vs SAN client
  • I need a solution

    Hello,

    I was asked by a potential customer about SAN client support in NPIV environment.

    I see there is probably no sense for this question on a Media Server side, where FC ports should be dedicated to Fibre Transport and operating in target mode.

    On a client side, we could have - for example - AIX LPARs running with virtual FC ports, with NPIV on physical port. I did not find any explicit statement about SAN Client/NPIV, but I see it should be supported - there is no special requirement for FC HBAs on a client side, and http://www.symantec.com/docs/TECH162738 states that "All NetBackup components supported on physical media servers are supported on IBM AIX Virtual Machines ".

    So when there is a physical port dedicated for FT, and virtual ports in VMs are associated with it, then SAN client shoud work from VMs inside.

    Does anybody have some comments, or implementation experience with this?

    regards

    Michal


    0 0

    I need a solution

    Hello

    I’m trying to establish if NBU 7.6.1 will support EV agent backups of EV11.0.1. The reason I'm asking is in the NBU Agent SCL is says "Enterprise Vault 11 is not supported in NetBackup 7.6.1."

    Should that read as 'EV11.x isn't supported on NBU 7.6.1'..... or am I ok because I'm on EV11.0.1 and not EV11?

    The EV matrix just shows EV11.0 needs NBU 7.6.0.4 or later.... so somewhat conflicting information.....

    Many thanks


    0 0

    I need a solution

    Hi

    With an EMC VNX is it possible to set an include list with NDMP backups?

    I know I can exclude particluar folders and files bt would like to only backup particular file types so was planning to do a general 'Exclude' rule and then create an 'Include' just for the file types I want to backup.

    I'm running NBU 7.6.1.2 and the VMX is running DART 8.x

    kind regards

    1443770001

    0 0
  • 10/01/15--11:10: About Netbackup and Gemfire
  • I do not need a solution (just sharing information)

    Hello, I have a question.

    Does Netbackup provide backup solutions for Gemfire applications? Is there documentation referring this topic?

    It's the first time I heard about Gemfire so I would like to know.

    Regards


    0 0
  • 10/01/15--14:11: Setup SAN CLIENT
  • I need a solution

    Hi Folks

    I'm trying to instal SAN Client and some issues appears.

    1.-  Is posible to install SAN CLIENT with emulex card lpe12002e?

    into HP 380 GL, linux redhat  2.6.504 as the master server.

    2.-  It is posible to setup FT SAN MEDIA server on the master server?

    as far we were able to install stub driver but it can't recongnize any port available.

    Thanks in advance.


    0 0

    I need a solution

    I found this article:

    https://www-secure.symantec.com/connect/forums/wha...

    but was wondering if there was anything else to it.

     I notice that there is no longer a "copy" function (or i missed it). You used to be able to do a full backup "copy" mode where it ignored the archive bit - the "copy" backup backed everything up regardless of bit, it ignored it on backing up, and it didnt flip it once the file was copied. I don't see that option anymore.

    Is there any difference between the two methods, other than described in that linked article?

    I'm inclined to continue using the archive bit as the one sentence from the link has me a little squeamish about using "Modified Date":

    "In case of files which are renamed, copied or whose attributes are changed, currently, you need to add these files manually in the backup job."

    maybe the archive bit ALSO isn't flipped for these procedures, but i think i'll still just use the archive bit.

    any thoughts or opinions?


    0 0

    I need a solution

    Hello everyone,

    I've noticed that every time i try to restore a folder or file to a different location i get the messages below.

    10/1/2015 4:27:13 PM - Info bpbrm(pid=4880) connect failed STATUS (18) CONNECT_FAILED        
    10/1/2015 4:27:13 PM - Info bpbrm(pid=4880)     status: FAILED, (42) CONNECT_REFUSED; system: (10061) No connection could be made because the target machine actively refused it. ; FROM 0.0.0.0 TO tmeserver 10.233.120.68 bpcd VIA pbx
    10/1/2015 4:27:13 PM - Info bpbrm(pid=4880)     status: FAILED, (42) CONNECT_REFUSED; system: (10061) No connection could be made because the target machine actively refused it. ; FROM 0.0.0.0 TO tmeserver 10.233.120.68 bpcd VIA vnetd
    10/1/2015 4:27:13 PM - Info bpbrm(pid=4880)     status: FAILED, (42) CONNECT_REFUSED; system: (10061) No connection could be made because the target machine actively refused it. ; FROM 0.0.0.0 TO tmeserver 10.233.120.68 bpcd
    10/1/2015 4:27:13 PM - Error bpbrm(pid=4880) Cannot connect to tmeserver         
    10/1/2015 4:27:13 PM - Info tar32(pid=0) done. status: 58: can't connect to client      
    10/1/2015 4:27:13 PM - Error bpbrm(pid=4880) client restore EXIT STATUS 58: can't connect to client    
    10/1/2015 4:38:48 PM - restored image TMESERVER_1442535009 - (cannot connect on socket(25)); restore time 0:12:31
    10/1/2015 4:38:49 PM - end Restore; elapsed time: 0:12:34
    Standard policy restore error(2800)

    The only way i've been able to get around this is by restoring the folders/files to the local drive on the backup server.

    I then map a drive to the proper server and copy the folders/files over.

    It also works if i restore to the original location.

    I tried putting the server name and ip address on the local host file of the backup server. 

    Any advise would be greatly appreciated.

    Thank you,


    0 0
  • 10/02/15--00:54: client side dedup issue
  • I need a solution

    Hi there,

    First of all let me explain you our Backup infraestructure.

    We've got a Netbackup 5230 appliance (2.6.1.1) with 25TB cabine in the main site. Copies in the same site are working with no issues. Now, we've got a remote site with a VMWARE ESX 5.1. This server has a file server with Windows 2012 (fileserver) and vmware backup host with Windows 2008 R2 (BHserver), both servers connected to the same datastore in a HP SAS cabine connected to the server. Sites are connected by one 100 Mb/s point to point circuit.

    The issue is it seems deduplication isn't being done in the client side but in Appliance. We've got set in fileserver "Always use client-side deduplication" and in the job policy BHserver is selected as VMware backup host.

    I'm testing with boot disk (40GB). First copy took 77 minutes. (log1.txt)

    We expected second copy was faster because the data sent should be fewer, but it took the same time. (Log2.txt)

    As you can see were sent 444151 KB and a 98.9% of dedup theorically. How is it possible it's taking the same time? I was checking network with Traffic 10 0 and it was sending to 80Mb all the time. (and 40765163KB x 8 / 1024 / 80 / 60 = 66 minutes, near to 73 minutes it took.) Because of this I think dedup is done in target side not source.

    The rest of the tries are taking the same time aprox (log3.txt)

    How can we are sure or enforce client side deduplication?

    Many thanks for your help.

    Regards.

     

    0 0

    I need a solution

    Hi everyone,

    I have Backup Exec 15 (v14.2) with Feature Pack 1 and Hotfix 232086 installed. I'm getting constant ODBC access errors - Event ID 34326 and 34338:

    Backup Exec Alert: Catalog Error
    (Server: "BE2012") ODBC access error. Possible lost connection to database or unsuccessful access to catalog index in the database. 

    Access to catalog index (Catalog index database) failed.
    Reason:  [Microsoft][ODBC SQL Server Driver][SQL Server]Violation of PRIMARY KEY constraint 'PK_CatDlmProcessedImage'. Cannot insert duplicate key in object 'dbo.CatDlmProcessedImage'. The duplicate key value is (BE2012). CCatRecordSet::Open
    r:\maldives\1180r\becat\segodbc\seg_odbc.cpp(1889)
    {CALL CATDLM_New_GetExpirableMedia(?,?,?,?,?,?,?)}  

    Access to catalog index (Catalog index database) failed.
    Reason:  [Microsoft][ODBC Driver Manager] Function sequence error CCatRecordSet::GetRecordCount
    r:\maldives\1180r\becat\segodbc\seg_odbc.cpp(3629)
    {CALL CATDLM_New_GetExpirableMedia(?,?,?,?,?,?,?)}  

    I tried to rebuild the catalog index with catrebuildindex -r , but it does not seems to help at all.

    Do you have any solution / hotfix for these errors?

    Regards!


older | 1 | .... | 419 | 420 | (Page 421) | 422 | 423 | .... | 447 | newer